Smart, Smartare, Smartbox!

« Aktuellt
25 nov 2020

En maskins operatörsinterface (HMI / MMI) måste uppfylla många krav för att fungera tillförlitligt i industriella miljöer. För att lyckas måste frontdesignen ge flexibel konfiguration och monteringsprocessen måste vara enkel och snabb - även i mycket trånga utrymmen.

EAO Smart Box är en enkel och anpassningsbar “snap-on, plug & play” -lösning för operatörsinterface i industriella miljöer som kan inkludera PÅ/AV, UPP/NER eller nödstoppfunktioner i t ex CNC-maskiner eller halvledartillverkning. Förutom ett brett standardutbud finns även möjligheten att anpassa lösningar för att tillgodose användarens behov.

Enkel snap-on montering och M12-anslutning hanteras utan specialverktyg - snäpp den bara på monteringsadaptern. Tack vare den standardiserade M12-kontakten kan Smart Box tas i bruk snabbt och enkelt. Enheten kan också monteras på en vanlig DIN-skena utan behov av en extern monteringsadapter som i slutändan gynnar slutanvändaren.

 

Bus-anslutning (AS-I eller annat) eller hårdtrådad anslutning möjliggör enkel integrering i systemet. Enheterna demonteras också enkelt genom att helt enkelt dra ut kontakten och trycka tillbaka fjäderelementet. Detta designelement gör det möjligt för slutanvändaren att enkelt koppla bort Smart Box på ett okomplicerat sätt.

Smart Box kan implementeras med kompatibla EAO strömställare och indikatorer. Serie 84 är perfekt för detta ändamål som även kan erbjuda belysta tryckknappar och nödstopp (andra EAO-produkter på begäran).

Den robusta konstruktionen i kombination med miljöskydd upp till IP67 möjliggör tillförlitlig funktion - även vid driftstemperaturer från –25°C till + 70°C (beroende på de integrerade produkterna), i smutsiga miljöer och under hög luftfuktighet eller kraftig vibration.

Frontdesignen kan valfritt och flexibelt anpassas till nästan alla applikationer med en åldersbeständig polyesterfilm (t.ex. för kundlogotyper eller varningssymboler), en märkplatta eller en LED-statusindikator. Möjligheten finns även att integrera ytterligare elektroniska funktioner som krävs på ett PCB för att möta specifika behov.

 

 


« Tillbaka till Aktuellt
Facebook Twitter Linkedin

Läs också

Vem som helst kan bygga ett anpassat användargränssnitt
Läs mer
HOC Yachts använder Grayhill handkontroll 3J i ny båt
Läs mer
En steg för steg guide för pulsgivare på hjul
Läs mer
apartmentsmartphoneclock