Längre livslängd och högre IP på ny version av nödstopp

« Aktuellt
4 mar 2021

EAOs nödstopp serie 84 har sedan tidigare många fördelar i jämförelse med liknande nödstopp. Förutom sin tilltalande design så bygger det bara 13,5 mm under panel med sin kabelversion alternativt 18 mm med plug-in versionen. Detta kan komma väl till pass i många applikationer såsom handhållna enheter där det är ont om utrymme för inbyggnad av nödstopp och andra komponenter.

I och med den senaste uppgraderingen från tillverkaren EAO har detta redan fantastiska nödstopp fått ytterligare fördelar.
Med sin uppgraderade design möter det tätningsklass IP65, IP66 och IP67 ovan panel. De belysta versionerna lyser nu ännu starkare med SMD LED. Utöver detta har livslängden förlängts till 250 000 mekaniska operationer.

Nödstoppet som är certifierat enligt EN 60947 / EN 13850 och UL-godkänt finns även i stoppswitch-utförande med grå färg istället för röd.

I applikationer där nödstopp används, exempelvis i handhållna enheter och maskiner inom industriell automation, behövs ofta fler komponenter. STIGAB kan utöver nödstopp även erbjuda exempelvis tryckknappar, vippströmställare, nyckelbrytare, displayer, joysticks och indikatorlampor. Väldigt mycket av det vi levererar idag är kundanpassat på ett eller annat sätt. Vårt mål är att servera er kompletta lösningar i de fall ni önskar mer än bara enstaka komponenter. Hör gärna av er till STIGAB för en dialog om era behov och om ni önskar ytterligare information om vad vi kan erbjuda!

 

Hämta EC-dokument

Hämta UL-certifikat


« Tillbaka till Aktuellt
Facebook Twitter Linkedin

Läs också

Grayhill: 62NG Optisk pulsgivare
Läs mer
Ny dynamisk inklinometer
Läs mer
Ny kostnadseffektiv halleffekt-joystick
Läs mer
apartmentsmartphoneclock