HOC Yachts använder Grayhill handkontroll 3J i ny båt

« Aktuellt
17 okt 2016
En helt ny och helt Svensk båt, HOC 33P, som designats på Gotland presenterades nyligen på båtmässan Allt på sjön.

HOC Yachts har tillsammans med Stigab designat in handkontrollen “3J” samt en-axlig paddel “68B” från Grayhill för att kontrollera funktioner på storbildsskärm. Detta gör det möjligt att kontrollera många funktioner från en och samma kontroll, vilket i sin tur sparar plats, kostnader och förenklar samtidigt för användaren.

Grayhill’s 3J är en handkontroll som ersätter datamus, eller pekskärm i mobila miljöer såsom lastbilar, jordbruksmaskiner, dumpers, truckar och kranar. Med 3J handkontroll kan operatören enkelt navigera i menyer, göra val och inställningar på fordonets bildskärm. 3J kommunicerar direkt med fordonsdatorn via CAN-bus med antingen J1939 eller CAN-open protokoll. Enheten har en vridbar ratt för att bläddra i menyer. Ratten fungerar också som en fyrvägs joystick och en centrerad tryckströmställare för att göra menyval. Fem tangenter är placerade runt ratten för enkel åtkomst av de vanligaste funktionerna. Tangenterna kan erhållas med eller utan symboltryck.

Läs mer om Grayhill handkontroll 3J på Stigab hemsida via denna länk.

Serie 68B är en halleffektsbaserad joystick från Grayhill för styr och kontrollapplikationer där mycket höga krav ställs på livslängd och tillförlitlighet.

Halleffektstekniken har fördelen att arbeta i lågspänningsapplikationer och har ofta ett viloläge för att spara energi. Grayhill inför nu denna teknik i flera typer av sina strömställare.

Serie 68B är unik och liknar en 1-axlig joystick. Den redundanta halleffektssensor känner igen den absoluta positionen utmed en +/- 40 ° axel.

Läs mer om Grayhill 68B på Stigab hemsida via denna länk


« Tillbaka till Aktuellt
Facebook Twitter Linkedin

Läs också

Touch-enkoder från Grayhill
Läs mer
Nya termiskt ledande material från Laird
Läs mer
Nya tillbehör till nödstopp serie 61!
Läs mer
apartmentsmartphoneclock