Robust inklinometer för mätning av lutning

« Aktuellt
16 okt 2020

Inklinometrar, även kallade lutningsgivare, mäter en lutning i förhållande till gravitationen. DIS Sensors inklinometrar är baserade på robust MEMS-teknologi. Sensorns utsignal är en kombination av två parametrar: dels en statisk komponent (slope) och dels en dynamisk komponent (acceleration). Inklinometern kan monteras var som helst och har stor flexibilitet vad det gäller mekanisk design.

Det finns många applikationsområden för inklinometrar, exempelvis i lastbilar som har plattformsliftar, kranar eller betongpumpar. Här kan inklinometern monteras både på chassit för att få återkoppling på lastbilens egen lutning men även i kranarmen eller liften. Med IP-klassning upp till IP69K så kan dessa inklinometrar också användas exempelvis i gaffeltruckar och saxliftar och i borriggar i tuffa miljöer som vid borrning i mark och vid gruvdrift.

Med sin höga noggrannhet är dessa lutningsgivare dessutom perfekta för övervakning av vinkeln på solpaneler och paraboler.

Vissa applikationer kräver hög säkerhetsklassning och då kan vi erbjuda DIS Sensors 1- och 2-axliga inklinometrar QG76N (rostfritt hölje) och QG65N (plasthölje) med SIL2/PLd klassning och CANopen Safety gränssnitt.


« Tillbaka till Aktuellt
Facebook Twitter Linkedin

Läs också

HOC Yachts använder Grayhill handkontroll 3J i ny båt
Läs mer
Längre livslängd och högre IP på ny version av nödstopp
Läs mer
Kapacitiv givare
Läs mer
apartmentsmartphoneclock