3J; Grayhill; handkontroll; joystick

HOC Yachts använder Grayhill handkontroll 3J i ny båt!

17 oktober 2016 | Stigab Övrigt

 

En helt ny och helt Svensk båt, HOC 33P, som designats på Gotland presenterades nyligen på båtmässan “Allt på sjön” i Gustavsberg.
HOC Yachts har tillsammans med Stigab designat in handkontrollen “3J” från Grayhill för att kontrollera funktioner på storbildsskärm. Detta gör det möjligt att kontrollera många funktioner från en och samma kontroll, vilket i sin tur sparar plats, kostnader och förenklar samtidigt för användaren.

Grayhill’s 3J är en handkontroll som ersätter datamus, eller pekskärm i mobila miljöer såsom lastbilar, jordbruksmaskiner, dumpers, truckar och kranar. Med 3J handkontroll kan operatören enkelt navigera i menyer, göra val och inställningar på fordonets bildskärm. 3J kommunicerar direkt med fordonsdatorn via CAN-bus med antingen J1939 eller CAN-open protokoll. Enheten har en vridbar ratt för att bläddra i menyer. Ratten fungerar också som en fyrvägs joystick och en centrerad tryckströmställare för att göra menyval. Fem tangenter är placerade runt ratten för enkel åtkomst av de vanligaste funktionerna. Tangenterna kan erhållas med eller utan symboltryck.

Läs mer om Grayhill handkontroll 3J på Stigab hemsida via denna länk.