Medarbetare på Stigab

Om Stigab

I närmare 30 år har vi utrustat vår marknad med lösningar och komponenter för krävande tillämpningar och industrier i Skandinavien och övriga världen.

STIGAB är ett familjeägt företag med ett tiotal medarbetare i Slagsta Strand, strax söder om Stockholm. Vår ”litenhet” sätter den personliga kontakten och engagemanget i fokus. Detta i kombination med ett stort utbud av exklusiva produkter, möjlighet till produkt­anpassningar och bra logistik, gör att våra kunder får det bästa av två världar – en liten och passionerad leverantör, men med de stora produkterna.

STIGAB har över 600 aktiva kunder inom branscherna medicin, fordon, industri och försvar – allt från lokala småföretag till multinationella koncerner. Men en sak har de alla gemensamt – högt ställda krav på kunskap, kvalitet och leveranssäkerhet.

VÅR HISTORIA

STIGAB grundades 1984 av Stig Ödlund och ägs idag av familjen Ödlund. Mellan åren 1985 och 2014 var STIGAB bosatta i en villa i Segeltorp. I december 2014 flyttade företaget in i större lokaler vid Slagsta Strand som är bättre anpassade till dagens och morgondagens verksamhet.

Stefan Ödlund berättar:

– Det var min far Stig Ödlund som i april 1984 efter 22 år som anställd på ett företag startade eget hemma i villan i Segeltorp strax söder om Stockholm. Redan första året gick den egna firman riktigt bra, och snart stod grannen i huset bredvid och knackade på dörren; ”jag säljer gärna mitt hus om du vill öka ut och ha firman där istället”, var budet. Stig tackade ja och i samma veva engagerade jag mig i rörelsen.

Den familjeföretagsdrivna entreprenörsandan i den lilla skalan är framgångsrik:

– Vi är ett tiotal medarbetare i dag och det finns inte många sådana företag kvar. Kundens alternativ är många, men hos de börsägda företagen upptäcker kunden ofta att det blir många olika kontaktpersoner som inte alltid finns kvar nästa gång de behöver hjälp. STIGABs kontinuitet blir en trygghet för kunden under många år. Våra relationer är det viktigaste vi har, både med kund, leverantör och våra mycket duktiga medarbetare.

KVALITET
  • Vi prioriterar kundfokus, ger feedack och engagerar oss i ständiga förbättringar
  • Vi tar eget ansvar, ger feedback och engagerar oss i ständiga förbättringar
  • STIGAB är sedan 2007 certifierade enligt ISO-9001.
  • STIGAB tillämpar IML2000, leveransvillkor
  • Alla produkter som levereras från STIGAB är RoHs-godkända.