Sensorer för olika applikationer

« Aktuellt
3 dec 2021

På STIGAB har vi ett brett utbud av produkter som kan användas i olika typer av applikationer. Nedan får du ta del av några exempel på hur våra sensorer kan användas.

Mobilkranar

I mobilkranar är kravet på säkerhet högt och många utav kranens rörelser är idag automatiserade, vilket ställer krav på de inbyggda givarna som används. Stigab kan här erbjuda lösningar som möter kraven utifrån gällande normer (IEC 62061 och EN ISO 13849) för att t ex hantera funktioner såsom:

  • Positionering av stödben
  • Utskjut och vinkel på kranens teleskopsarm
  • Höjd/vinkelpositionering av styrhytt

Övervakningssystem, gyrostabilisering och gimbaler

Det finns en mängd applikationer som kräver en 360° rotation, samtidigt som det är ett måste att få ut en hög mätnoggrannhet av vinkelvärdet. Våra induktiva hålaxelgivare ifrån serien ASI ger hög mätnoggrannhet och är tack vare sin kompakta design enkla att integrera i en mängd olika applikationer. Tack vare den kontaktlösa mätningen, utan mekaniska slitdelar, uppnås också en otroligt hög livslängd.


Längdmätning

Genom att använda en pulsgivare i kombination med ett mäthjul som rullas direkt mot ett material i produktionen, kan vi på ett enkelt sätt erbjuda möjlighet att mäta hastighet, position och längd på material som t ex tyg, trä, plast eller metall. Detta är ett enkelt och praktiskt sätt att till exempel utföra noggrann längdkapning av brädor.

Om du vill se hela utbudet av våra sensorer klicka här eller kontakta oss!


« Tillbaka till Aktuellt
Facebook Twitter Linkedin

Läs också

Grayhill CAN-bus Knappsatser och Displaycontroller erbjuder mer funktionalitet i ett mindre format
Läs mer
Robust inklinometer för mätning av lutning
Läs mer
Skifta färg på din knapp, beroende på funktion
Läs mer
apartmentsmartphoneclock