Många olika applikationer för inklinometrarna från DIS Sensors!

« Aktuellt
4 mar 2022

Det finns en mängd olika användningsområden för lutningsgivare från vår leverantör DIS Sensors. Nedan följer några exempel på applikationer:

Lyftkorgar

Lyftanordningar för människor har mycket höga säkerhetskrav. DIS säkerhetsklassade lutningsgivare (med SIL2, PLd) är det perfekta valet för att förhindra katastrofala olyckor.

Gaffeltruck

Gaffeltruckar gör ofta tunga lyft. En lutningsgivare kan då hjälpa föraren att automatiskt justera gafflarna så att inte de dippar och lasten glider av eller släpar i marken.

Pålningsriggar

Lutningen av riggen behöver kontrolleras för att säkerställa att borrningen blir korrekt utförd.

Solpaneler

Solpaneler måste vara i perfekt position mot solen för att uppnå högsta möjliga effekt. Med inklinometrar från DIS kan panelernas lutning optimeras.

Trapphissar

Med en inklinometer kan lutningen i förhållande till markplan övervakas och kontrolleras. QG30 från DIS kan med fördel användas för detta ändamål.

Kontroll av vägningssystem i lastfordon

Fordonets lutning påverkar mätsystemet som läser av tyngden på lasten. Vid för stor lutning är inte längre vägningssystemet pålitligt. Lutningsgivaren QG30 hjälper därför till med att säkerställa att informationen från vägningssystemet är korrekt.


« Tillbaka till Aktuellt
Facebook Twitter Linkedin

Läs också

ITV EXPO 9-10 Februari
Läs mer
Grayhill 3D50: Fordonsdator/Display
Läs mer
Vem som helst kan bygga ett anpassat användargränssnitt
Läs mer
apartmentsmartphoneclock