EAOs universella tryckknapp, nu även med dubbla kretsar

« Aktuellt
21 apr 2023

Den universella tryckknappen från serie 09 är speciellt utvecklad för användning i förarmiljön i exempelvis bilar, elektriska fordon, bussar, truckar och andra specialfordon. Tack vare att denna universella tryckknapp nu även kan beställas med dubbla kontaktelement så utökas även dess olika användningsområden.

Denna högkvalitativa switch har en modulär, ergonomisk design och en snygg, tålig tryckyta. Därutöver har den en utmärkt tryckkänsla. Tryckknapparna från 09-serien kan beställas med belysta symboler enligt ISO 7000. Standardversionen kan fås med vit, belyst symbol och valmöjlighet mellan ingen, en eller tre LED-status indikatorer. Det går även att få dessa med röd belyst symbol för exempelvis användning som varningsbelyst tryckknapp. I tillägg till dessa olika konfigurationsmöjligheter går det även att välja denna knapp utan någon mekanisk funktion, då som indikator eller blindplugg.

Den universella tryckknappen är således tillgänglig i två versioner – som standard eller med dubbla kontaktelement. Diagnostik genom Namur-kodning tillsammans med möjligheten att kunna välja två redundanta brytarsignaler gör att det effektivt går att övervaka tryckknappen och snabbt upptäcka till exempel kabelbrott. Den extra kontakten kan som alternativ används för en andra utsignal.

Typiska applikationsområden för serie 09 universal med dubbla kontaktelement är:

  • Meny / återställningsknapp
  • Uppvärmning av säte / luftkonditionering / fläkt
  • Transmissionskontroll
  • SOS och varningsblinkers
  • Lås / lås upp
  • Strålkastare på/av
  • Diverse förarfunktioner

« Tillbaka till Aktuellt
Facebook Twitter Linkedin

Läs också

Programmerbara pulsgivare
Läs mer
Grayhill: 62SG Optisk pulsgivare
Läs mer
En steg för steg guide för pulsgivare på hjul
Läs mer
apartmentsmartphoneclock