Dynamisk inklinometer med gränssnitt SAE J1939

« Aktuellt
14 jan 2022

Den dynamiska inklinometern QG65D lanserades nyligen av vår partner DIS Sensors och den erbjöds då med CANopen gränssnitt. Denna inklinometer, liksom den nya generationen av QG65N2, finns nu även i ett nytt utförande med J1939.

CAN SAE J1939 är en standardiserad metod som utvecklats av SAE (Society of Automotive Engineers) för kommunikation mellan elektroniska styrenheter (ECU) och erbjuder ett gemensamt språk för alla tillverkare. SAE J1939 tillhandahåller ett HLP (High Layer Protocol) som baseras på det fysiska CAN-lagret (Controller Areas Network). CANopen och J1939 har samma fysiska uppbyggnad i sensorerna. Även J1939 har implementerad CAN bus ändresistor och därutöver samma M12 CAN-kontakt som på CANopen versionen.

Protokollet J1939 har funnits på marknaden i årtionden och används i stor utsträckning i fordon och maskiner med dieselmotorer och därmed i de flesta mobila off-highway applikationer. Som exempel kan nämnas jordbruks- och skogsmaskiner, militärfordon, materialhanteringsmaskiner samt maskiner som används för byggnad och konstruktion. 

Sensorerna från DIS är designade för tuffa miljöer och är mycket robusta. Detta gör dem till ett bra val för tung mobil utrustning . Sensorerna har ett stort antal konfigureringsmöjligheter och det finns möjlighet till kundanpassningar för kunder inom OEM.


Kontakta oss gärna på STIGAB om du önskar ytterligare information!


« Tillbaka till Aktuellt
Facebook Twitter Linkedin

Läs också

Mikrovågsabsorberande material från Laird - Future Trends
Läs mer
Nya CAN baserade lösningar från EAO
Läs mer
Pratar du i tekniska termer?
Läs mer
apartmentsmartphoneclock