Täta din utrustning mot alla typer av föroreningar!

« Aktuellt
17 jun 2021

Om du arbetar med maskiner i en aggressiv miljö vet du värdet av att hålla din utrustning i toppskick. När allt kommer omkring kan till och med den minsta bristen i ditt system någon gång tvinga dig att ta den ur drift helt och hållet, vilket kan leda till betydande förluster i ekonomi och produktivitet. Ett av de bästa sätten att se till att ditt maskineri håller i gång trots motgångar är att se till att det är ordentligt förseglat. Naturligtvis är det inte alltid lätt att avgöra om integriteten hos dina tätningar är i nivå. Så hur kan du veta när du har problem? Ännu bättre, hur förhindrar du att problemet uppstår i första hand? Om du behöver vägledning för att välja rätt tätningslösning för din situation, är STIGAB här för att hjälpa dig!

Det finns tre huvudorsaker till utrustningsfel i en fientlig miljö: föråldring, olyckor och nedbrytning av ytan. Det vanligaste är ytnedbrytning, vilket vanligtvis orsakas av korrosion och mekaniskt slitage.

Andra komponenter som ofta påverkar slitaget är förekomst av extrema temperaturer, olja, kemikalier, andra typer av vätskor, vägsalt, smuts, salt och sand.

Vill du lära dig mer? Kolla då in databladet nedan eller kontakta oss!


« Tillbaka till Aktuellt
Facebook Twitter Linkedin

Läs också

Välj rätt nödstopp med nya on-line konfiguratorn
Läs mer
Liten men tuff vinkelgivare
Läs mer
Fenac Engineering
Läs mer
apartmentsmartphoneclock