Robust induktiv enkoder för enkel installation

« Aktuellt
16 mar 2022

Våra positionsgivare ifrån ASI-serien använder beröringsfri, induktiv teknik, i stället för de mer skrymmande lösningar hos mer traditionella sensorer. Dessa pulsgivare använder kretskortsteknik som möjliggör en kompakt, exakt, lätt, robust och beröringsfri enkoder utan mekaniska slitdetaljer. Detta ger en lösning med lång livslängd som är robust, helt utan krångel och utan krav på underhåll, i kombination med en hög noggrannhet.

Mobila maskiner inom konstruktion, jordbruk, skogsmaskiner, samt lastbilar och i det växande utbudet av elfordon är mycket krävande för en sensor på grund av deras omgivande miljö och användning.

Förutom att kunna uppfylla den förväntade livslängden, erbjuder de nya ASI induktiva enkodrarna också en enkel installation tack vare den tvådelade lösningen (rotor och stator). Trots den höga acceptansen avseende toleranser inom sensorns mekanik, ger den möjlighet att uppfylla höga noggrannhetskrav.

Dimensionsexempel från vår ASI75-serie:

Våra ASI absolutgivare finns i storlekarna 37, 75, 100, 125, 150, 200, 225 och 250 mm (ytterdiameter). Med kommunikationsgränssnitten SSI (1-7) och BISS har du möjlighet att välja upplösning upp till 21bit (2 097 152 pulser/varv).


« Tillbaka till Aktuellt
Facebook Twitter Linkedin

Läs också

Grayhill CAN-bus Knappsatser och Displaycontroller erbjuder mer funktionalitet i ett mindre format
Läs mer
Skärmande optiska filter för alla miljöer
Läs mer
G3-E styrgrepp
Läs mer
apartmentsmartphoneclock