Ny dynamisk inklinometer

« Aktuellt
10 dec 2020

STIGAB presenterar stolt den nya, dynamiska inklinometern utvecklad av DIS Sensors, noga testad i både labb-miljö och i fälttester med fantastiska resultat!

I maskiner, där alla delar konstant rör sig både på grund utav operatörens manövreringar men även beroende av en mängd andra orsaker, har inklinometrar och tilt switchar ofta använts för att mäta de kritiska komponenternas vinklar (i 1, 2 och 3 axlar).

Dessa mätningar har dock ofta försvårats av vibrationer, stötar och ryck. En vanlig lösning på detta har varit att komplettera med fler separata sensorer för att på olika sätt mäta, filtrera eller dämpa signalen. Förutom att det medfört en högre kostnad både för produkter, programmering och installation så har dessa extra mätningar och beräkningar även gett en fördröjning i signalen vilket därmed riskerat att negativt påverka maskinsäkerheten.

I denna nya MEMS och gyro integrerade inklinometer från DIS Sensors, paketerad i identisk mekanisk utformning som den redan populära QG65-serien, kombineras mätning av acceleration och gyroskopisk vinkelmätning på tre axlar samtidigt. Den gyrokompenserade signalen som skickas till styrsystemet är ren och fri från påverkan av acceleration och chock. Vinkelvärde för varje axel (3 st) skickas i separata CANopen objekt till styrsystemet.

Inklinometerns kraftfulla integrerade processor kan kundanpassas till att behandla alla in- och utsignaler så att det bäst passar varje specifik applikation, baserat på fördefinierad användarinformation och med hjälp av ett användarvänligt konfigurationsverktyg.

Intresserad? Välkommen att kontakta oss för mer information här!

 


« Tillbaka till Aktuellt
Facebook Twitter Linkedin

Läs också

G3-E styrgrepp
Läs mer
Vem som helst kan bygga ett anpassat användargränssnitt
Läs mer
Kapacitiv givare
Läs mer
apartmentsmartphoneclock