Inkrementell

En inkrementell pulsgivare delger valbart antal pulser på ett roterat varv eller linjär längd.


Läs mer
Produkttyp
Förfina resultat

Kategori

Leverantör

Montage

Tillämpning

Egenskaper

Produkttyp
Förfina resultat
Produktategorier
Fabrikat
Montage
Tillämpning
Egenskaper

Mer information om Inkrementell

En inkrementell pulsgivare gör det möjligt att mäta hastighet, position eller vinkel. Till skillnad från en absolut encoder, som delger den exakta positionen för varje puls, får du med en inkrementell givare endast information med ny puls för varje förflyttning (roterande eller linjär).
Oavsett vald teknik (t ex optisk, magnetisk eller induktiv) ger givaren ut ett digitalt pulståg, där varje puls ser likadan ut på hela varvet. Har du till exempel 360 pulser på ett varv, får du noggrannhet på 1° (grad) för varje förflyttning/puls som givaren ger ifrån sig (1-360 pulser) och därefter börjar den att räkna från 1 igen. Med ett högre antal pulser får man därmed högre mätnoggrannhet.
Stora skillnaden är dock att eftersom pulserna är lika för varje förflyttning, måste systemet återgå till en referenspunkt i det fall strömmen skulle brytas. En referenspuls kan integreras i pulsgivaren, eller tas från extern givare. Absoluta givare har unik kod för varje position, vilket gör att enkodern vet var den är, även om strömmen bryts och kopplas på igen.

Du vet väl att …

… de produkter vi visar på webbplatsen bara är ett urval av vad vi kan erbjuda? Hör gärna av dig om du saknar något eller har några funderingar.

Stigab Stig Ödlund AB
Lunastigen 3, 141 44 Huddinge
Tel: 08-97 09 90
E-post
apartmentsmartphoneclock