Fleraxlig

När vi på STIGAB beskriver fleraxliga joysticks menar vi att det finns två olika separata axlar som vi ofta benämner som X och Y axel. I vissa fall går det bara att använda en axel i taget, eller så väljer man en lösning där båda axlarna ger utsignal samtidigt.


Läs mer

Mer information om Fleraxlig

Våra joystick finns i olika dimensioner och funktioner, när vi beskriver fleraxliga menar vi en joystick som jobbar både med X och Y axeln.  Antingen går det i ett kryss spår så det bara går att använda en axel åt gången, eller så går både X och Y samtidigt för att kunna använda tex funktion höger och framåt samtidigt där då kunden bestämmer själv ”storleken” på utsignal per axel. En fleraxlig joystick kan vara i olika former eller funktioner, vanligast är att den utgår från ett mittläge och kan sen gå mot två olika ändlägen per axel, totalt 4 olika ändlägen. Vanligast är 5V matning där utsignalen är 10-90% eller 0,5 till 4,5V med halleffekt sensorer.

Du vet väl att …

… de produkter vi visar på webbplatsen bara är ett urval av vad vi kan erbjuda? Hör gärna av dig om du saknar något eller har några funderingar.

Stigab Stig Ödlund AB
Lunastigen 3, 141 44 Huddinge
Tel: 08-97 09 90
E-post
apartmentsmartphoneclock